Lett hjemmetrening med lite utstyr

Ønsker du å trene hjemme, men vet ikke hva slags treningsutstyr du trenger? Her en en treningsøkt du kan gjennomføre i egen stue med kun en kettlebell og noen treningsstrikker

1. Knebøy med strikk

Beskrivelse: Stå med hoftebreddes avstand mellom bena og et miniband rundt begge knær. Bøy deg ned til du har ca 90 grader i hofter og knær. Hold knær over tær. Ha spenning i strikken hele tiden slik at du motvirker at knærne faller inn mot midten. Skyv deg rolig opp til utgangsstilling igjen.

 Knebøy med strikk Knebøy med strikk

2. Ettbens rumensk markløft med kettlebell

Beskrivelse: Stå på ett ben, hold en kettlebell i begge hender foran hoften. Hold ryggen rett og blikket frem. Løft det bakre benet opp samtidig som du bøyer overkroppen fremover, hold ryggen rett. Beinet blir en forlengelse av overkroppen. Rett opp overkroppen igjen samtidig som du senker beinet tilbake til utgangsposisjon.

Ettbens rumensk markløft med kettlebellEttbens rumensk markløft med kettlebell

3. Kettlebellsving

Beskrivelse: Stå oppreist og hold kula foran kroppen med begge hender. Før kula ned og bakover. Når du er i ønsket bunnposisjon, press hælene i gulvet og strekk eksplosivt ut i hofter og knær slik at kula samtidig pendler opp til brystnivå. Slipp deg så ned og gjenta øvelsen. Armene er strake og ryggen rett under hele øvelsen.

KettlebellsvingKettlebellsving

4. Styrke i brystrygg og armer

Beskrivelse: Pust inn og trekk sammen skulderbladene. Hold i strikken med armene, og beveg dem utover, pust samtidig ut. Hold stillingen på innpust og før tilbake til utgangsstilling på utpust.

Styrke i brystrygg og armerStyrke i brystrygg og armer

5. Enarms skulderpress

Beskrivelse: Stå oppreist med en hånd i siden. Stram kjernemuskulaturen og hold en kettlebell med bunnen opp i den andre hånden i skulderhøyde. Løft kettlebellen opp over hodet til albuen er strak. Senk rolig ned igjen og gjenta.

Enarms skulderpressEnarms skulderpress

6. Ryggliggende strakt benløft med strikk

Beskrivelse: Ligg på ryggen med strake bein og et miniband rundt anklene. Stram lårmuskelen og hold beina strake mens du løfter det ene beinet strakt opp fra underlaget. Senk rolig ned igjen og gjenta.

Ryggliggende strakt benløft med strikkRyggliggende strakt benløft med strikk
To Top