Treningsøvelser med slynger

Slyngetrening er en revolusjonerende treningsform - effektiv trening av både støttemuskulatur og bevegelsesmuskulatur

1. Brystpress m/bredt grep i slynge

Beskrivelse: Stå med tærne i gulvet og støtt deg i stroppene med strake armer. Ha en slynge i hver hånd. Skyt rygg. Stabilisér i mage og korsrygg. Senk kroppen ved å føre albuene rett ut til siden samtidig som du bøyer dem. Press rolig tilbake.

Brystpress m/bredt grep i slyngeBrystpress m/bredt grep i slynge

2. Atomic Push Up

Beskrivelse: Gjør først en pushup for deretter å gjøre et inntrekk av beina. Husk å fikser i buk og rygg under hele øvelsen.

Atomic Push UpAtomic Push Up

3. Ettbens seteløft i slynge

Beskrivelse: Ligg på ryggen med det ene benet festet i slyngen. Ha armene i kors på brystet og stabilisér i mage og korsrygg. Løft setet fra underlaget. Løft samtidig det frie benet strakt slik at benene ligger parallelt i sluttstillingen. Før rolig tilbake til utgangsstillingen.

Ettbens seteløft i slyngeEttbens seteløft i slynge

4. Pendel

Beskrivelse: Plasser begge føtter i slyngene, med ansiktet fra ankerpunktet og hender i gulvet rett under skulder. Hold kroppen i strak linje, start en bevegelse i bena, hvor de pendler fra side til side.

PendelPendel

5. Hoftefleksjon i slynge

Beskrivelse: Stå på albuene med en slynge plassert omkring anklene. Skyt rygg og stabilisér i mage og korsrygg. Bøy i hofter og knær samtidig som du fører setet opp mot taket. Før rolig tilbake til utgangsstillingen.

Hoftefleksjon i slyngeHoftefleksjon i slynge

6. Sideplanke 

Beskrivelse: Plasser begge føtter i slyngene, med det øverste ben foran det andre, med siden til ankerpunktet. Hånden plasserer du rett under skulder. Løft hoften av gulvet slik at kroppen blir strak og hold posisjonen

SideplankeSideplanke

7. Utfall med fot i slynge

Beskrivelse: Stå med ansiktet vendt bort fra ankerpunktet med det ene benet festet i slyngen, bøy fremste ben, senk setet ned mot gulvet mens bakerste ben føres bakover, skyv opp til utgangsposisjon gjennom helen.

Utfall med fot i slyngeUtfall med fot i slynge

8. Ettbens knebøy

Beskrivelse: Stå på gulvet med en fot, strekk motsatt ben foran deg. Hender i slyngene og albue rett under skulder. Senk setet mot gulvet, rett ut albue og skyv tilbake til utgangspunktet gjennom helen.

Ettbens knebøyEttbens knebøy

9. Hamstring Curl og Hip Press

Beskrivelse: Ligg på ryggen med setet i gulvet og begge helene i slyngene. Trekk helene inn mot setet samtidig som du hever bekkenet opp fra gulvet til hoften er rett og kneet har 90 grader.

Hamstring Curl og Hip PressHamstring Curl og Hip Press

10. Liggende kroppsheving i slynge

Beskrivelse: Ligg på ryggen med strake armer framfor kroppen og ha en slynge i hver hånd. Stabilisér i mage og korsrygg. Løft overkroppen ved både å bøye i albuene og trekke skulderbladene mot hverandre slik at brystkassen presses fram. Før rolig tilbake til utgangsstillingen.

Liggende kroppsheving i slyngeLiggende kroppsheving i slynge
To Top