Tolkning av InBody resultatark 

InBody resultatark er i stor grad lik for de ulike modellene. Modeller som InBody 920 har langt flere detaljer. Under sammenligning av modeller kan du lese hvilke parametere som inngår i resultatarket for de ulike modellene. Arket kan til en viss grad redigeres.

Se resultatark for InBody her

  1. Body Composition Analysis
    Denne viser fordelingen mellom vann, protein, mineraler og fett.
    Kolonne 1 er ICW og ECW (Intra- og Extra- Celluar Water)
    Kolonne 2 er Soft Lean Mass (organer, vann og muskler)
    Kolonne 3 er Fat Free Mass (alt utenom fett)
    Kolonne 4 er inkludert alt, d.v.s. inklusive fett.

  2. Muscle – Fat Analysis
    Dette er en nøkkelindikator som viser vekt av fett og muskler i forhold til totalvekten. Ideelt skal disse søylene være like lange (i profil). Svært godt trente personer har en søyle som er lengre for SMM (Muskelmasse) enn «Body Fat Mass» (D-profil).  De fleste vil ha varierende grad av en C-profil. (Dvs. at SMM er kortest)

  3. Obesity Analysis
    Denne viser BMI (ansett som en mindre god målestokk på fedme) og fettprosent som er den relevante størrelsen på fedme. Anbefalt nivå er 26 % for kvinner og 20% for menn.

  4. Segmental Lean Analysis
    Analysering av fettfri masse (alt utenom fett og ben) hjelper til å identifisere eventuelle ubalanser og benyttes til å lage målrettede treningsprogram. Øverste linje for armer, torso (overkropp uten armer og ben), høyre og venstre armer og ben viser vekten av fettfri masse i forhold til en ideal vekt.  Nederste linje viser i hvilken grad den fettfrie massen støtter din faktiske vekt.

  5. ECW Ratio
    «Extracelluar Water Ratio» (ECW) viser balansen i kroppens væskebeholdning. Denne skal normalt ikke overstige 0,38.  Høyere enn 0,4 kan være en indikasjon på ødem.
    Ødem rundt anklene kan skyldes dårlig venepumpeaktivitet eller dårlig tilbakeløp av blod fra bena. Økt vann (ECW) andre steder i kroppen kan være tegn på sykdom. Ved sammenligning av muskelvekst må man og se på ECW. Høyere ECW er en indikasjon på dårligere kvalitet.

  6. Phase Angel; Se punkt 9

  7. Body Composition History
    Denne oversikten kan tilpasses fra 19 parametere. Denne oversikten viser parameterne som normalt er mest relevante: Vekt, Muskelmasse, Fett, Fettprosent og ECW ratio.

  8. Logo
    Her er mulighet for å legge inn egen logo.

  9. InBody Score
    Dette er en «snapshot» av overordnet kroppsanalyse. Denne vil normalt ligge mellom 70 og 90, avhengig av i hvilken grad man bør justere muskler og fett. En svært muskuløs person vil ligge over 100.

  10. Whole Body Phase Angel (PhA)
    Dette er en av de mest verdifulle (og misforståtte) medisinske helse indikatorer i en BIA (Bio Impedanse måling) teknologi analyse.  Generelt kan man si at jo bedre helsetilstand jo høyere er PhA.

    PhA faller med sykdom og den faller med alderen. PhA faller med alderen ettersom kroppen reduserer kapasiteten til å reparere og erstatte med nye celler. En økning i PhA vil indikere en reduksjon i aldring. PhA påvirkes av helsetilstanden. Den påvirkes av kroppssammensetning, kosthold, søvn, regelmessig trening, stress, overdreven bruk av alkohol, kaffe, raffinert sukker og ultraprosessert mat.

    Konklusjonen er at PhA er en god indikator på din overordnede helsetilstand.  Samtidig er det viktig å si at den er en del av et totalbilde.

    Generelt kan man si:
    1 - 3: Lavt (noe er ikke bra)
    4 - 5: Ganske normalt
    6 + : Sterk/god helsetilstand

  11. SMI
    Dette er summen av muskelmasse i lemmene delt på kvadratet av høyden. Dette er en indikasjon på funksjon og balanse.  Dette kan være en indikator på tidlig diagnose på Sarcopenia, en tilstand med tap av muskelmasse. Det vil skje i større eller mindre grad hos eldre og vil være viktig for hvordan man klarer seg.

    Anbefalt:
    Menn: 7 +
    Dame: 6 +

    Lavere kan gi dårligere funksjon og balanse. Dette er særlig aktuelt for eldre.

  12. Weight Control
    Denne viser anbefalt vekt, fett og muskler i en ideell sunn kropp. Denne er nyttig for å sette personlige mål.

  13. Nutrition Evaluation
    Denne er basert på variablene Proteins, Minerals og Body Fat.  Hvis de ligger under 90% blir de kategorisert som «Deficient». Hvis «Body Fat» ligger over 160% blir den definert som «Excessive».

  14. Obesity Evaluation
    Vurdering av overvekt basert på BMI (ikke veldig relevant) og fettprosent.

  15. Body Balance Evaluation
    Dette er en vurdering basert på «4) Segmental Lean Analysis» 

  16. Research Parameters
    Disse kan bli definert av bruker (se «Settings»). Dette er et utvalg av 19 verdier og tilhørende normalverdier. Utover de 8 som er oppført er bl.a. forskjellige indekser av allerede gitte verdier. Den som er særlig viktig å merke seg av oppførte verdier er Viseral Fat Level. Denne viser fett rundt organene og er en viktig parameter. Denne vil normalt stige med alder.

  17. Impedanse
    Dette er en kontroll funksjon. Ingen linjer skal krysse hverandre. Du kan og se eventuelle «Error codes». Dersom det nederst står «000/000/000» er alt OK
To Top