Enkle øvelser uten treningsutstyr

Med dette enkle treningsprogrammet kan du holde formen uten treningsutstyr.

1. Squat strech
                       
Beskrivelse
Stå med føttene i skulderbreddes avstand. Bøy overkroppen frem og ta hendene mot bakken. Ta tak i tærne og dra kroppen ned i huksittende med armene på innsiden av knærne. Hold runt tærne og skyv hoftene opp mot taket. Senk setet kontrollert ned mot huksittende og gjennta prosedyren i en dynamisk bevegelse. Forsøk å holde ryggen så nøytral som mulig i bunnposisjon.

Squat strech


2. Jumping Jacks

Beskrivelse
Stå på gulvet med samlede ben. Hopp ut til bred benstilling samtidig som armene beveges strake ut til siden til litt over skulderhøyde. Hopp tilbake til utgangsstilling og gjenta
 

 Jumping Jacks


3. Utfall med rotasjon

Beskrivelse
Ta et stort steg bak med den ene foten. Når foten har bakkekontakt og kroppen er i balanse, roteres kroppen og armene mot den foten som er fremover. Forsøk å følge hendene med blikket og sikt bak mot den bakerste hælen. Rotér tilbake til utgangsposisjonen og ta et steg, slik at føttene samles

 Utfall med rotasjon


4. Knebøy

Beskrivelse
Stå med føttene i skulderbreddes avstand. Bøy ned til ca. 90 grader i knærne og press opp igjen. Hold ryggen rett og blikket fram. Alternativt kan den dype sittestillingen holdes i noen sekunder før du presser opp igjen.

Knebøy 


5. Burpee med push-up

Beskrivelse
Start i en stående posisjon. Start bevegelsen ved å bøye på knærne, sette hendene i bakken og strekke bena ut bak kroppen. Fra push-ups posisjonen senkes kroppen ned til bakken. Press kroppen opp i en push-up posisjon. Flytt føttene raskt inn under kroppen. Hopp opp fra en dyp knebøy posisjon og klapp over hodet med strake armer.

 Burpee med push ups


6. Ettbens seteløft

Beskrivelse
Ligg på ryggen på en matte med armene langs siden og strake bein. Bøy i det ene kneet og plassér foten under kneet. Aktiver magemuskulaturen og løft setet til begge beina er paralelle. Hold posisjonen og senk deg deretter ned. Gjenta øvelsen

 Ett bens seteløft


7. Gå opp og ned på albuer i planke stillling


Beskrivelse
Stå på tærne og hold overkroppen fiksert på strake armer. Gå opp og ned fra/til albuene.

Gå opp og ned på albuer i plankestilling

8. Push up med rotasjon

Beskrivelse
Stå på føtter og hender med en strak fiksert kropp. Senk kroppen ned mot gulvet og press tilbake, uten å knekke i hoften. I sluttposisjonen roteres overkroppen, ved at man legger vekten over på den ene armen og svinger den andre armen opp mot taket.

 Push up med rotasjon


9. Diagonalhev


Beskrivelse
Stå på alle fire på en matte. Strekk ut motsatt arm og bein. Forsøk å holde kroppen stabil. Bytt deretter side.

Diagonalhev

10. Hoppende utfall

Beskrivelse
Ta et stort skritt frem og bøy litt i fremste kne. Bytt plass på fremste og bakerste ben vekselvis ved å hoppe. Beveg også armene vekselvis frem og tilbake diagonalt slik at venstre arm følger høyre ben og motsatt.

Hoppende utfall