5 mageøvelser i apparat

Kjernemuskulaturen er en fellesbetegnelse på muskulatur i mage og rygg som dannet et muskelbelte rundt midjen og ryggen. Disse musklene bidrar til å opprettholde god stabilitet og styrke i overkroppen. Magemusklene er en stor del av kjernemuskulaturen. Her er 5 øvelser du kan gjøre i treningsapparat for å styrke magemusklene.


1. Crunch i apparat

Crunch i apparat

Beskrivelse: Sitt helt tilbake i setet slik at du har god støtte i korsryggen. Grip om håndtakene og trekk de nedover skuldrene. Press overkroppen fram og ned, samtidig som du krummer litt i ryggen. Vend tilbake til startstillingen og gjenta.

2. Rotasjon overkropp

Rotasjon av overkropp i apparat

Beskrivelse: Sitt helt tilbake i setet slik at du har god støtte i korsryggen. Grip håndtakene og trekk skulderputene ned over skuldrene. Press og roter overkroppen til motsatt side i en jevn bevegelse. Gjenta øvelsen til den andre siden.

3. Strake benløft

Benløft i power tower

Beskrivelse: Heng med kroppsvekten på albuer og skuldre. Skuldrene beholdes lave og brystkassen løftes en anelse opp og frem. Hold benene strake og løft de opp til ca. vannrett stilling. Senk kontrollert tilbake og gjenta.

4. Crunch på benk

Crunch på benk

Beskrivelse: Legg deg ned så hodet hviler godt på hodeputen og plasser føttene på fotplaten. Ta tak i håndtakene og løft øvre del av overkroppen i retning av lårene, bruk magemusklene og armene mens hodet hele tiden hviler på puten. Senk rolig tilbake, men stopp før du ligger helt nede, slik at du beholder spenningen i mage muskulaturen. Korsryggen skal hele tiden ha kontakt med benken

5. Sittende crunch

Crunch med tau

Beskrivelse: Sitt på kne rett foran trinsene med ryggen mot dem og hold håndtakene inntil kroppen foran skuldrene. Slipp tyngden av kroppen framover, krum ryggen og bøy ned mot gulvet så langt det går. Slipp langsomt tilbake og gjenta.