Opplev den digitale treningsverden med Sportsmaster

Apper til treningsapparater som gir deg mer ut av treningen
Vil du bestige høye fjelltopper, ta ledelsen i Tour de France, eller konkurrere mot vennene dine i real time? Apper til treningsapparater åpner opp en helt ny og opplevelsesrik treningsverden. Les mer om de spennende mulighetene her.

Den digitale treningsverden er i en rivende utvikling, og det finnes i dag et utall av apper av god kvalitet som gjør innendørs trening mer strukturert, motiverende og opplevelsesrik.

Sportsmaster jobber stadig med å utstyre flere kondisjons- og HIIT-apparater med såkalte Ant+ og Bluetooth-protokoller. Det gjør at du kan koble deg til den digitale verden hjemme i ditt eget treningsrom, eller som et ledd i gruppetrening med storskjerm.

Ved å besøke Sportsmaster på Nesbru, har du snart mulighet til å teste flere spennende alternativer og oppsett.

Apper med spennende funksjonalitet for alle formål

Uavhengig av hvilket nivå du er på og hva du ønsker å få ut av treningen din, finnes det en app som passer deg. Grovt sett kan vi dele inn appenes funksjonalitet inn etter 4 formål:

Imitere «real life» med tusenvis av videoer fra hele verden. Det kan være ikoniske klatreturer, Tour de France-etapper eller bare herlig motiverende natur fra hele verden. Din treningstur i varme og behagelige omgivelser kan bli en sightseeing fra hele verden.
Gaming. Du treffer andre fra hele verden som logger seg på og beveger seg i samme rute som deg real time. Dette er spesielt aktuelt for løping og sykling.
Konkurranser. Flere brukere kan logge seg inn samtidig og man kan ha både faktiske og virtuelle konkurranser.
En mer strukturert og planmessig trening

Felles for appene er at data som tråkkfrekvens, hastighet, puls, watt etc. overføres til appene. Selve appen kan eventuelt speiles over på TV/prosjektor med tilgjengelig teknologi (f.eks. ChromeCast, Apple-TV, HDMI kabel etc.)        
Les mer om mulighetene de ulike appene tilbyr og hvilke treningsapparater du kan koble opp, under.

Hvilke treningsapparater kan du koble til appene?

Sportsmaster har en rekke treningsapparater som er kompatible med appene, og som gir deg mer ut av treningen:

Tredemøller

Sportsmaster T19 (enkel protokoll)
Sportsmaster T250 Alpha BTM
Assault AirRunner
Sportsmaster Alpha Runner HD
Sportsmaster Alpha Runner Plus BTM
Sportsmaster T46 (Nov. 2020)

Romaskiner

Concept 2  
XEBEX AR2 BA 
XEBEX Computer BA til bruk på tidligere modell av Xebex 
Assault AirRower Elite

Spinningsykler

Sportsmaster S710
Life Fitness ICG 7

Airbikes

XEBEX AirPlus Expert bike
XEBEX AirPlus Cycle w/bluetooth/ant+
Assault Fitness AirBike Elite

Klatremaskin

XEBEX Climber

Ellipsemaskin

Sportsmaster E90BT 
Sportsmaster E35

Kompatible Bluetooth-apper for innovativ kondisjonstrening

De mest brukte er:
 
Kinomap er en Google utviklet app med tusenvis av videoer for løping, roing, sykling og klatring, kombinert med treningsprogram.
ZWIFT kombinerer effektiv trening med gaming i en virtuell verden, og lar deg sykle og løpe sammen med brukere fra hele verden.

Ønsker du enklere, men likevel gode apper, finnes det også et mylder av andre alternativer, deriblant:
iConsole
GymTrakr
VirtuGo (ANT+)
TrainerRoad (Triathlon)
Sufferfest (Løping, triathlon, yoga, sykling)
Xert (ANT+)
Velpro (også utendørs)
MaximumTrainer
Rouvy
FulGaz

Flere apper er laget for å kunne kombineres med utendørstrening eller apper som Strava eller Endomondo.

Kompatible ANT+-apper til gruppetrening

ANT+ har lengre sendedistanse og egner seg til derfor ypperlig til gruppetrening. Utstyr med ANT+ tillater at man kan vise flere brukere på en skjerm. Opplysninger som distanse, kalorier, watt, puls og lignende kan da komme opp på en felles skjerm.

Andre alternativer for effektiv kondisjonstrening

Har du ikke en tredemølle som er kompatibel med Bluetooth-teknologi? Med ZWIFT Runpod kan du koble deg opp direkte til TV-en via Apple TV eller Chromecast, og vipps kan du løpe i de omgivelsene du ønsker med din egen avatar.

MyZone puls-og aktivitetsbelte er kanskje det mest innovative og motiverende hjelpemiddel som har kommet på markedet de siste årene. Det bygger på det rådende innenfor trådløs og skybasert teknologi. Det er et presist pulsbelte (99,4% nøyaktighet) som fungerer mot alle typer apparater og pulsklokker. Det måler i tillegg kalorier, tid i 5 forskjellige pulssoner og aktivitetspoeng. Det siste gir muligheter for en rekke utfordringer og treningsoppfølging på individuelt nivå eller i grupper. Alt leses på en egen app.