Tren på ergometersykkel hjemme: Se de ulike modellene

Trenger du et treningsapparat som er skånsom mot ledd, knær og muskler? Ergometersykkeledn er et kondisjonsapparat som gir lav leddbelastning og passer de fleste.


En ergometersykkel er en trimsykkel med en mindre sportslig utforming enn en spinningsykkel. På ergometersykkelen sitter man mer oppreist. Ofte har disse syklene et bredere og mykere sete enn spinningsykler. Ergometersykler har få innstillingsmuligheter, ofte med kun høydejustering på setet. Dette gjør disse syklene enkle å ta i bruk. Ergometersykkelens størrelse gjør at den passer inn i stuen eller et annet rom hjemme.

Brukervennligheten og den oppreiste sittestillingen gjør ergometersykkelen til et foretrukket kondisjonsapparat i forbindelse med opptrening og rehabilitering. Det egner seg også godt til nybegynnere og eldre. Kontinuerlig og tung nok trening på ergometersykkel gir god kondisjonstrening og styrke av legger, lår og setemuskulatur.

Beste ergometersykkelen til hjemmetrening

Kom i gang med trening hjemme med en solid og prisgunstig ergometersykkel. Sportsmaster ergometersykkel U30 har reguleringsmuligheter vertikalt og horisontalt på setet. U30 har en oversiktlig computer som blant annet viser tid, distanse, hastighet og kaloriforbruk.

Ergometersykkel med treningsprogram

Ønsker du en trimsykkel med flere funksjoner, anbefales Sportsmaster ergometersykkel U120 BT. Dette er en kraftig og komfortabel ergometersykkel med flere funksjoner. Computeren har 16 treningsprogram. Dette er 12 forhåndsdefinerte, fire pulsstyrte og fire muligheter for egendefinerte treningsprogram. U120 kan også kobles til Bluetooth. Med treningsprogrammene kan det være lettere å motivere seg til trening og det blir mer variert.

Ergometersykkel

Ergometersykkel for flere brukere

Sportsmaster ergometersykkel U200 BT har et godt og jevnt tråkk, er enkel å stille inn og vil kjennes komfortabel for alle typer brukere. U200 BT egner seg til bedriftsbruk og mindre treningssentre, eller for deg som vil ha det beste hjemme. På U200 BT får du blant annet funksjoner som 12 treningsprogram, 24 motstandsnivå, Bluetooth, USB-ladeport, flaskeholder og justerbare fotstropper. Ergometersykkelen er robust og har maks vektbelastning på 140 kg.

Sittesykkel til deg med ryggplager

En sittesykkel er en type ergometersykkel, men har en annerledes sittestilling. Mens man på en vanlig ergometersykkel har en noe oppreist sittestilling, har sittesykkelen ryggstøtte. Dette gir mindre belastning på knær og rygg. Sittesyklene har også en lavere innstigning, som vil gjøre det lettere å sette seg til rette. Sportsmaster sittesykkel RB30, RB110 og RB200 BT egner seg alle godt til hjemmetrening. Forskjellene ligger i maks vektbelastning, computerfunksjoner og motstandssystem. RB30 er en enklere modell enn RB110 og RB200 BT.