VIA Vika

Hos VIA i Oslo har Sportsmaster sammen med oppdragsgiver innredet et treningsrom med PT-tjenester og trening for de ansatte i bygget.

Planleggingen av treningsrommet startet et par år tilbake i tid. Det har vært flere utfordringer og problemstillinger som har måtte bli løst underveis. En utfordring var å bestemme hva slags treningsutstyr man skulle velge med mange ulike brukere og et begrenset areale. 

– Vi har et veldig stort kontorbygg med ekstremt mange forskjellige type mennesker, noen gamle, noen veldig spreke og noen ikke så spreke, så vi har valgt en kombinasjon av funksjonelle styrketreningsapparater og kondisjonsapparater, sier Jan Petter Knutsen i Nemus Vika.

En annen problemstilling de stod ovenfor var at lokalet har utfordrende utforming og arealbegrensninger. 

– Det som var fantastisk bra var at Sportsmaster hadde relevant erfaring fra andre prosjekter som krevde «skreddersøm» og kom med gode løsningsforslag. Blant annet fikk vi spesialtilpassede rigger som gjorde at vi fikk utnyttet arealet veldig mye bedre. Det førte til at vi kunne ha inn mer utstyr og fikk et ekstremt effektivt og brukervennlig treningsrom. 

Ikke nok med at rommet hadde en krevende utforming, men treningsrommet skulle etableres i et bygg som var under oppføring. Det ga mange krevende ting å ta hensyn til ved levering og montering. 

 – Servicegutta har vært veldig løsningsorienterte og effektive, så det har vært en fryd å jobbe med dem, fordi de har hele tiden jobbet ekstra, sto på og var smidige i alle mulige situasjoner, så de har virkelig levert. De kom også med veldig gode løsninger på en del utfordringer underveis, som vi er kjempefornøyde med og som vi ikke hadde tenkt på selv.

Jan Petter nevner blant annet ulike typer underlag, veksling mellom mykt og hardt gymgulv til forskjellig bruk og plassering av utstyr i forhold til de ulike treningssonene. 

Jan Petter Knutsen

Personlig trener Nemus Vika

Prosjektlederne for treningsrommet opplever å ha fått til gode løsninger for begge parter og et helhetlig treningsrom for de ansatte i bygget. 

– Det har vi fått bekreftet av brukerne som har testet utstyret og brukt treningsrommet. 

 – Jeg er så fornøyd med Sportsmaster og den prosessen vi har vært gjennom i etableringen av dette treningsrommet, så jeg har gått til anskaffelse av produkter fra Sportsmaster for hjemmetrening også, avslutter Knutsen.

Bilde av styrketreningssone
Bilde av styrketreningsutstyr 
Bilde av kondisjonsavdeling med tredemøller
Bilde av skierg og romaskiner
Bilde av treningsutstyr hos Gunns trening
Bilde av manualer og kettlebells