Treningsgulv - FAQ

Hvordan legge dempegulv?

Gulvleggnings guide Dempegulv

Steg 1, besikte:
Besikte gulvet. Er det noen ujevnheter som må sparkles, alternativt slipes? Må man bruke herder hvis det skal limes/teipes?
Steg 2, måle:
Må du skjære begge sider eller bare en for at flisen skal ligge rett mot veggen? Det er viktig at første raden blir helt rett for å få best mulig resultat. Kanskje må du skjære den første raden om veggen er ujevn.
Steg 3, legge flisen:
Vi pleier å legge disse flisene så skjøtene ligger med 50 cm mellomrom. Dette gjøres for å få så rette og tette skjøter som mulig. Gummien er fleksibel så du kan både dra og presse sammen for å få tette skjøter.

For å skjære filsene, bruk en tapetkniv og stållinjal. Ha mange ekstra blader da disse slites raskt ut. Dra flere ganger med kniven over linjen du skal skjære, så du kommer helt igjennom.
Legges det vegg til vegg begge veier, så trenger man ikke teip. Hvis det skal avsluttes mot et åpent område, så må man teipe de 2 siste radene med flis med 2 rader teip på siden mot det åpne område. Man fester da 2 lange remser med teip inntil hverandre på gulvet der flisene skal ligge. Man kan også lime hele gulvet hvis det er ønskelig.

Hvordan vedlikeholde og rengjøre sportsgulv?

VEDLIKEHOLDS GUIDE (FDV) TIL DEMPE/GUMMIGULV

Innhold og sertifikater:

Alle Sportsmasters sportsgulv er basert på oppmalt returgummi og har en slitesterk overflate med coating. De er REACH sertifisert og er miljøvennlig uten helsefarlige avgasser. Noe gummilukt kan forekomme, avhengig av type returgummi som er benyttet.

Rengjøring:

For daglig/ukentlig rengjøring anbefales å støvsuge først for å få opp løs smuss, sandpartikler og lignende. Deretter kan sportsgulvet rengjøres ved å moppe eller vaske med fuktig klut med mildt såpevann. Bruk av alkaliske vaskemidler kan skade gulvet og frarådes. Pass på at det ikke helles vann på gulvet under rengjøringen da dette kan trenge ned mellom flisene og forårsake råte og mugg.

Vedlikehold:

For periodisk vedlikehold anbefales at sportsgulvene støvsuges, vaskes med mildt såpevann, tørkes og deretter påføres vannbasert coating eller voks.  James Vinyl Protect & Restore kan være et alternativ. Normalt vil dette være gunstig å gjøre etter 12 -16 måneder, avhengig av type bruk. Gulv med svært begrenset bruk og derfor minimal slitasje kan ha periodisk vedlikehold med lenger intervall, fks 18 måneder eller mer. 

Temperaturtoleranse:

Sportsmasters sportsgulv kan brukes i klima med temperatur i området -200C til 800C og kan legges på alle typer gulv. Ved bruk på gulv med varmekabler bør gulvtemperaturen senkes, og de første dagene etter at sportsgulvet er lagt må man kjenne etter om det akkumuleres høy temperatur under sportsgulvet. Skjer dette må gulvtemperaturen senkes ytterligere. Dette gjelder spesielt der sportsgulvet dekker kun deler av gulv med varmekabler.