Tredemøller - FAQ

Tilbake til FAQ

Hvordan får jeg lettest båret inn tredemøllen? 
Skal tredemøllen inn i første etasje kan den settes på høykant og forsiktig trekkes inn dit den skal stå. Er det trapper inn fra inngangsdøren eller inne kan det lønne seg å åpne transportesken og bære inn de løse delene først. Deretter kan løpebanen bæres inn. NB! Hvis dette er en tredemølle som kan slås opp, behold båndet som holder understell og løpebanen sammen inntil tredemøllen er på plass inne, eventuelt slå et ekstra tau rundt for å sikre at den ikke slår seg ut når den bæres inn.

Er det god demping i tredemøllene?
Ja, alle tredemøllene våre har et godt dempesystem som gjør bruken langt mer skånsom enn for eksempel løping på asfalt.

Hva er de viktigste forskjellene mellom modellene? 
a) Motorstyrke: Påvirker hvor lett tredemøllen trekker deg opp i høyere fart og hvor høy makshastigheten er. 
b) Løpeflate: Skal være så stor at du ikke føler ubehag og er redd for å tråkke utenfor. Viktigst ved trening på høy hastighet, men også viktig for alle som har et ujevn steg eller hvis du følger med på TV/DVD samtidig som du trener.
c) Programmuligheter: Pulsstyring og programmeringsmuligheter er viktig for noen og uten betydning for andre.
d) Maks brukervekt: Løpeplatens styrke er fra god til meget god, og alle kan finne en Sportsmaster tredemølle som passer deres kroppsvekt. Vi oppgir de ulike modellenes brukervekttoleranse for hver av modellene under spesifikasjoner.
e) Tyngde. En tyngre tredemølle vil være mere stabil å løpe på.
Spør en av Sportsmasters medarbeidere hvis du er i tvil.

Hva gjør jeg hvis det oppstår tekniske problemer?
På siden: Reparasjon og vedlikehold finner du feilsøkningsquider for noen av våre tredemøller. Finner du ikke det du leter etter, kontakt oss for hjep. Vi har både serviceekspertise og reservedelslager. Hvis noe må byttes er det normalt en lett jobb som kunden gjør selv. Blir dette vanskelig vil en lokal fagmann eller Sportsmasters servicemann ta jobben.

Kan tredemøllene brukes i uoppvarmet rom?
Nei.

Er tredemøllene vanskelige å montere?
Nei! Det er få deler som må monteres sammen og den begrensede monteringen som trengs er godt forklart med tekst og illustrasjoner i brukermanualen som følger med i pakken.

Hva kreves av kursen som tredemøllen koples til?
Hvis det kun er tredemøllen som er koplet til kursen, holder det normalt med en 10A kurs (gitt at du ikke har hurtigsikringer). Vifter, stråleovner og lignende på samme kurs vil kreve at du bruker en 16-20 A kurs.

Hva kreves av vedlikehold?
Ved siden av å holde tredemøllen ren og fri for sand og skitt, bør du smøre tredemøllen med silikon hver 2 – 6 mnd avhengig av bruksomfanget. Dette hindrer friksjon mellom løpeplate og løpebånd, gjør treningen mer behagelig og forlenger løpebåndets levetid. Brukermanualen beskriver fremgangsmåten og alle Sportsmasters tredemøller leveres med ekstra silikonflaske. Elektronikken i motorrommet foran løpebanen trekker støv som må fjernes fra tid til annen. Ved mye bruk må dette gjentas oftere.