Spinningsykler - FAQ

Tilbake til FAQ

Er tyngden på svinghjulet viktig?
Behov for tyngde i svinghjulet varierer med hvor godt trent du er og hvordan du trener på spinningsykkelen. Uansett er det viktig at svinghjulet er tilstrekkelig tungt til at du får et jevnt tråkk med nok motstand også når du står og tråkker. Våre spinningsykler har svinghjul fra 14-23 kg og dekker med det de aller fleste brukerbehov.

Har computeren programmer som styrer belastningen?
Nei, som de aller fleste andre spinningsykler, har våre modeller manuell belastningsregulering slik at du selv kan endre belastningen når du vil og hvor mye du vil. 

Er monteringen komplisert?
Nei, de "vanskelige" delene er ferdig montert ved levering. Monteringen er godt beskrevet i brukermanualen og krever ingen spesiell teknisk innsikt eller at du har eget verktøy.

Hva er den praktiske forskjellen på remdrift og kjededrift?
Med kjededrift kan man høre litt "kjederasling" mens remdrift er tilnærmet lydløs. Tråkket kan også føles jevnere med remdrift. Drivremmen vil kunne strekke seg ved mye bruk, men syklene har enten automatisk stramming eller en enkel mekanisk strammemulighet. Både kjedene og drivremmene er av ypperste kvalitet og holder i årevis. 

Hvilket vedlikehold kreves?
Normalt renhold er det viktigste å huske på, det vil si å holde sykkelen fri for skitt og sand, og tørk av svette etter bruk.

Hva er typiske slitedeler og hvordan får jeg tak i disse?
Bremseklossene er de eneste slitedelene som du kan forvente må skiftes ut, men de holder i lang tid, selv ved hard bruk. Sportsmaster har reservedelslager og bremseklosser kan bestilles per telefon eller e-post.