Kriterier for valg av spinningsykkel

Trening på spinningsykkel er det nærmeste du kommer vanlig utendørs sykkeltrening. Sykling passer alle og er skånsomt for leddene.


En spinningsykkel skal ha innstillingsmuligheter slik at man får en riktig sittestilling. Vi anbefaler fast nav. Det gjør at du får et jevnt tråkk og mer driv i syklingen.

Svinghjul:

Et tyngre svinghjul på en spinningsykkel driver deg bedre og bidrar til et jevnere tråkk. Momentet blir større jo mer av vekten som ligger i ytterkant. Med andre ord vil en spinningsykkel med et helt flatt svinghjul ikke ha samme moment som et svinghjul med mer vekt i ytterkant. Likevel er har ikke tyngde på svinghjulet så stor betydning ved magnetmotstand som ved filtmotstand. 

Rustbeskyttelse:

Innendørs spinning vil medføre at mye svette renner ned på spinningsykkelen. Mest utsatt er styrestammen, akslingen til svinghjulet og støttebena foran. En spinningsykkel vil ha forskjellig grad av beskyttelse mot rust, det være seg i form av deksler, forskjellig stålkvaliteter, lakkvaliteter og rustfrie komponenter.

Rem- eller kjededrift:

En spinningsykkel benytter enten rem eller kjede til å "trekke" svinghjulet. Trenden går klart i retning av rem. En spinningsykkel med rem er mer stillegående og tråkket blir mykere. Ulempen er at det gir litt større friksjon og at remmen han strekke seg og medføre at man kan få glipptak. På enkelte dyrere modeller er dette løst ved at man har en fjær som til enhver tid holder remmen stram. En spinningsykkel med kjede vil kreve noe mer vedlikehold.

Bluetooth på spinningsykkel

Mange vil ha en spinningsykkel som kan kobles til ulike treningsapper. Til det trenger syklene full eller begrenset Bluetooth. Sportsmasters spinningsykler med slik tilgang er:

Disse spinningsyklene kan alle kobles til Zwift og Kinomap med Bluetooth. Les mer om treningsapper her.

For spinningsykler uten Bluetooth kan vi anbefale Bion Smart Connect BT sykkelcomputer. Med denne får du funksjoner på spinningsykkelen som du ellers kun finner på langt dyrere sykler og ruller. I tillegg til Smart Connect-funksjonen, har gir den deg data som tid, distanse, kalorier, hastighet, tråkkfrekvens, beregnet watt og puls, og har funksjon for opplastning av data.

Husk underlagsmatte som beskytter gulvet, demper lyd og hindrer at spinningsykkelen beveger seg på gulvet. Våre underlagsmatter er laget av gummi som hindrer friksjon og demper støy.