Treningsutstyr til spensttrening

Å trene spenst medfører mange fordeles til både hverdagslige gjøremål og i treningssammenheng. 


Spenst defineres som evnen man har til å hoppe lang og høyt, og evnen til å flytte egen kroppsvekt. Når man trener spenst er det først og fremst eksplosiv styrke på benmuskulaturen man trener. Formålet med treningen er å utvikle benmusklenes evne til å gi maksimal kraft til å hoppe høyt eller langt.

Når man trener spenst er det viktig å variere både underlaget og utstyret man bruker, for å utfordre muskulaturen og å sikre progresjon. I tillegg bidrar det til å forebygge skader.

Plyo box og power box er treningsutstyr som egner seg godt til å trene spenst. Boksene kan roteres og brukes med de ulike høydene, så du har flere muligheter til spensttrening på samme boks. Dette bidrar til å øke den eksplosive styrken.

Hoppetau er en annen form for spensttrening, som også trener kondisjon og balanse. Hoppetau er derfor et svært effektivt treningsutstyr. 

Stepkasse kan brukes til flere typer styrketreningsøvelser, men også kondisjon- og spensttrening. Kassen kan enkelt kombinere både styrketrening og kondisjon i samme økt, som i sirkeltrening. 

Les mer om spensttrening her.