Treningsutstyr til balansetrening

Balansetrening er viktig for å trene stabilitet, koordinasjon og reaksjon, og påvirker kroppsholdningen og kroppskontrollen. Riktig utstyr sikrer god trening av balansen.


Balansen er sentral i nesten alle bevegelser man gjør i løpet av en dag, og det er derfor viktig å både trene og opprettholde balansen. God balanse forsterker leddene og gir deg en stabilitet i bevegelsene. Det finnes flere måter å trene balanse på, og ved hjelp av riktig treningsutstyr er det enkelt å holde balansen ved like.

Balansetrening på bosu ball

Bosu ballen er godt egnet til balansetrening og stabilitet. Ballen kan brukes på begge sider, noe som kan utfordre treningen og gi variasjon i øvelser. Se treningsprogram med bosu ball her

Balansepute

Balanseputen egner seg godt til opptrening og styrking av ankel- og kneledd, samt til bruk ved ulike øvelser for å styrke kjernemuskulaturen. Puten gir et ustabilt underlag som utfordrer stabiliteten og balansen i ankler og ben. Øvelser som knebøy, tåhev, utfall og ettbens knebøy er gode balanseøvelser å gjøre på balansepute.

Fitnessball

Fitnessball, eller gymball, egner seg særlig godt til trening av kjernemuskulatur og balansetrening. Gymballen gir en ustabilitet som utfordrer støttemuskulatur og balansen i de ulike øvelsene. For nybegynnere er statiske øvelser er godt sted å starte. Etterhvert som man mestrer de statiske øvelsene mer og mer, kan man legge inn mer bevegelse i øvelsene for å holde kontinuitet i treningen. Se treningsprogram med gymball her