Slam ball, wall ball eller medisinball: Hvilken treningsball skal man velge?

Sportsmaster har et stort utvalg treningsballer med og uten sprett, ulik vekt og i forskjellig størrelse. Hva slags trening egner de ulike treningsballene seg best til?


Medisinball

Medisinballer er treningsutstyr som egner seg godt til å gjøre basisøvelser tyngre og mer utfordrende, samt øvelser som trener koordinasjon og bevegelighet. Treningsballene kan brukes til øvelser alene, eller som kastøvelser med en partner. I slike øvelser får dere testet og trent på eksplosivitet og koordinasjon. 

Øvelser med medisinball er for eksempel sit ups med ball, russian twist, push ups på ball, knebøy med kast og stående rotasjon. 

Hos Sportsmaster får du kjøpt medisinballer med forskjellig vekt, slik at du finner en som passer ditt behov best. Vi har medisinballer i 3 kg, 4 kg, 5 kg, 7 kg og 10 kg.


Slam ball

Slam balls egner seg svært godt til øvelser som innebærer kast og drop, da de er laget med slitesterkt gummiskall og tåler røft bruk. Slam balls blir ofte brukt i functional fitness, ofte i øvelser hvor ballen blir kastet i bakken med stor kraft. 

Sportsmasters slam balls kjennetegnes ved at de er helt uten sprett, laget med slitesterkt gummiskall, overflate som er god å holde i og at de ikke absorberer fuktighet og er lette å rengjøre. 

Hos Sportsmaster får du kjøpt slam balls med ulik vekt og størrelse. Fra 2-10 kg med diameter 23 cm, 12-30 kg med diameter 28 cm, 40-50 kg med diameter 33 cm og 60-70 kg med diameter 36 cm. 


Wall ball

Med Sportsmaster sine wall balls får du en kraftig håndsydd skinnball som du kan bruke til styrke- og utholdenhetstrening.

Wall balls er tilnærmet uten sprett, og brukes ofte i øvelser hvor den kastes opp i luften eller mot vegg. Ballen kan også brukes i flere basis- og styrkeøvelser, som over head squat, sit ups med ball og sidekast. 

Vi har wall balls i fire forskjellige tyngder til meget hyggelige priser. Wall balls er uten sprett, og skinnbekledningen gir deg et godt grep om ballen.

Sportsmaster har wall balls i 4 kg, 6 kg, 9 kg og 15 kg.