Treningsutstyr til opptrening og rehabilitering

Hos Sportsmaster finner du treningsutstyr og apparater godt egnet til opptrening etter skader og rehabiliteringstrening. 


Trening, mobilitet og bevegelighet er en viktig del av opptreningen etter for eksempel skader eller sykdom. Med basistreningsutstyr godt egnet for slike formål vil man kunne holde kontinuitet i opptreningen og gjenvinne musklenes og kroppens funksjoner i hverdagen.

Treningsstrikk til opptrening

Treningsstrikk er et godt hjelpemiddel for å utøve muskelspesifikk opptrening. De finnes i ulike lengder og motstander, som gjør at de er godt egnet til å følge progresjon i opptreningen. I tillegg tar treningsstrikken lite plass, slik at den er lett å ta med hvor som helst. 

Slyngetrening i rehabilitering

Slynger blir ofte brukt i opptrening og rehabilitering. Trening i slynge hjelper kroppens bevegelsesapparat å gjenopprette normal muskelfunksjon. Med slynger kan man enkelt tilpasse og styre belastningen underveis i rehabiliteringsprosessen.

Stolsykkel for rehabilitering av ben

Stolsykkelen MagneTrainer er et treningsapparat som ligner ergometersykkel. Den egner seg godt til restitusjon og rehabillitering av hofter, ankler og knær. Pedalene kan brukes begge veier, med samme motstand. Sykkelen kan brukes mens man sitter i en sofa eller på en stol, og den kan kombineres med håndtak for armbruk og rehabpedaler for ekstra feste av foten. 

Sportsmaster Aimgood brukes til både aktiv (magnetmotstand) og passiv (motordrevet) bevegelsestrening av både armer og ben. Aimgood brukes i kombinasjon med rullestol eller stol.