Treningshansker og vektbelter til styrketrening

Få mer utbytte av styrketreningen med treningshansker og treningsbelter. 


Treningshansker til styrketrening

Med treningshansker får du et bedre grep i styrketreningen. De beskytter også hendene for skader, sår og træler når man trener. 

Det er flere fordeler med å bruke treningshansker. De beskytter hendene, de gir et bedre grep som sørger for tryggere løft og har god ventilasjon. 

Sportsmaster har to typer treningshansker: vektløfterhanske i lær og treningshanske for dame og herre

Vektløfterhanskene er laget i lær, og er tilgjengelige i størrelsene M, L og XL. 

Treningshanskene er solide og slitesterke, med god gel polstring laget i slitesterkt amara (kunstig lær), elastan og mesh. 

Bilde av treningshansker i lær

Vektløfterbelte til styrketrening

Løftebelte brukes for det meste under styrkeøvelsene markløft og knebøy. Hensikten med et løftebelte er å gi økt ryggradsstabilitet. Når du spenner beltet stramt over buken begrenser det hvor mye magen ekspanderer når du trekker ned luft. Dette fører til at det intraabdominale trykket øker, som gjør at stabiliteten i ryggraden øker. Ryggmuskulaturen er svært viktig i øvelser som knebøy og markløft, og ved at stabiliteten rundt disse musklene øker, gjør det at man klarer å etablere mer kraft i disse musklene. 

Dette fører igjen til at man klarer å løfte tyngre vekter enn uten belte, og at man klarer å opprettholde en kontinuitet i bevegelsesbanene i øvelsene. 

Sportsmaster har både vektløfterbelte i lær, vektløfterbelte i mesh og powerbelte. Forskjellen på vektløfterbelte og powerbelte er at powerbeltene er ekstra slitesterkte og mer holdbare enn tradisjonelle vektkløfterbelter. De er kraftigere, med seks lag nubuk oljet lær og forsterkede sømmer og spenner. Hvis man trener mye og ofte med løftebelte, anbefales det å gå for et powerbelte. 

Bilde av vektløfterbelte

Belte til dips

For å bli sterkere i pull ups, chins eller dips er et dips belte et godt hjelpemiddel. Beltet festes rundt livet og du henger vektskive eller kettlebell i kjettingen for ekstra belastning under øvelsen. 

Dips beltet holder godt på ryggen og det fordeler belastningen riktig å korsryggen for å unngå skader.

XF beltene er ekstra kraftige belter i ekte lær og med god polstring. Dipsbeltet har ekstra bred støtte på 18 cm med polstring mot ryggen.

Bilde av treningsbelte til dips