Les mer om Functional Fitness

Functional fitness og CrossFit er betegnelser for samme type trening. Begrepet CrossFit oppsto på 1980-tallet og betegner et treningsprogram for styrketrening.

Se alle våre multiapparater her

Functional Fitness og CrossFit er betegnelser for samme type trening

Begrepet CrossFit oppsto på 1980-tallet og betegner et treningsprogram for styrke og kondisjon, bygget opp omkring konstant varierende funksjonelle bevegelser som utføres med relativ høy intensitet.
Forskjellen ligger i hovedsak i eierskap og organisering. CrossFit er registrert varemerke tilhørende CrossFit Inc. og treningssentre og andre som ønsker å benytte denne betegnelsen i navn, treningstilbud og kursing må sertifiseres av CrossFit Inc., Functional fitness derimot er en treningsform og idrett som i bunn og grunn er lik CrossFit, men organisert i et eget særforbund; Norges Functional Fitness forbund, NOR3F.   
Se vårt utstyr til functional fitness

Felles for CrossFit og Functional Fitness

Begge skal optimalisere alle fysiske egenskaper hos et menneske. Her trenes både utholdenhet, arbeidskapasitet, styrke, smidighet, kraft, hurtighet, eksplosivitet, koordinasjon, balanse og presisjon. 

Ved å kombinere kondisjon, turnøvelser og olympiske løft, utformes ulike programmer hvor det er konstant variasjon. Man jobber maksimalt i løpet av en bestemt tidsperiode, utfører et gitt arbeid i form av antall repetisjoner eller oppnår maks vekt på løft. Her kan man konkurrere med seg selv, mot klokken, eller mot andre.

Funksjonelle basisøvelser vil være:

Markløft, frivending, knebøy, press, støt og rykk samt en rekke turnrelaterte øvelser; pull-ups, dips, tauklatring, armhevninger, sit-ups, håndstående armhevning og statiske hold. I tillegg kommer kondisjonsøvelser: Sykle, løpe, svømme og ro. Hardt og raskt. Treningene skal ha stor variasjon i innhold men kan gjerne være korte og intensive. Du får virkelig testet egne grenser i denne idretten.

Sportsmaster er leverandør til CrossFit-sentre

Sportsmaster har i de siste årene levert utstyr til en rekke CrossFit-sentre, blant andre til CrossFit Christiania i Oslo. Her er hva de sier om sitt senter og utstyr:

"På CrossFit Christiania jobber vi for å tilby medlemmene våre den beste mulige treningen. For oss er det derfor essensielt at utstyret vi bruker bidrar til dette – både med hensyn til utvalg og ikke minst kvalitet. Treningen stiller store krav til utstyret og vi må derfor stille høye krav til vår utstyrsleverandør! Det merkes godt at Sportsmaster de seneste årene har satset sterkt på funksjonell trening. Vektløftingstengene deres er solide og spinner som sykkelhjul, og riggen de leverer er svært robust og tåler godt alle kreftene som legges ned i den. Vi er utrolig fornøyde med alt fra sportsgulv og kunstgress til kettlebells og sleder. Da vi skulle utstyre vår nye 900 m2 store CrossFit-box kunne vi trygt velge Sportsmaster som totalleverandør og vite at vi fikk nettopp det utstyret vi trenger, i tillegg til en samarbeidspartner som er like brennende opptatt av å gjøre trening sikkert, effektivt og morsomt som vi er!"

To Top