Valg av tredemølle

Med mange forskjellige tredemøller på markedet kan det være vanskelig å vite hva du skal se etter når du skal kjøpe mølle. Under har vi satt opp noen punkter som kan hjelpe deg i valg av tredemølle.


Bannerbilde til Valg av tredemølle

Kriterier for valg av tredemølle

Trening på tredemølle er svært populært da løping på tredemølle er enkelt, effektiv og gir stor treningsutbytte. Skal du kjøpe tredemølle til hjemmebruk eller til bedriften er det noen faktorer du bør tenke på. Under har vi listet opp en del kriterier for valg av tredemølle.

Tredemølle PT-studio eller mindre bedrift

Tredemøller til PT-studio eller mindre bedrifter skiller seg fra tredemøller på treningssentre og større bedrifter ved at de brukes vesentlig mindre. Slitasjen blir mye mindre og kan dimensjoneres deretter. Løpsfølelsen bør ikke bli dårligere. Det er fire faktorer som er viktig å ta hensyn til ved valg av tredemølle til PT-studio eller bedrift.

 1. Vekt på tyngste bruker

 2. Hvor fort det skal løpes eller om det primært skal gås

 3. Lengden på treningsøktene (hvis ofte mer enn en time)

 4. Miljø den står i og hva som motiverer

Faktorene 1- 3 er viktig for å velge riktig dimensjon. Mange rammer er rett å slett for spede for de krefter som virker på tredemølla. Når rammen gir etter, blir løpsfølelsen dårligere og risiko for skader på tredemølla øker. Motoren må og være dimensjonert for bruken.

Tredemølle bedrift

Det blir mer og mer vanlig at bedrifter investerer i treningsutstyr til sine ansatte. Bruken vil variere stort avhengig av antall ansatte, tilrettelegging og miljø. 
Ved bruk mindre enn 1 time pr. dag, vil møller fra T85 og opp til T300 være gode alternativer. Dersom det forventes mer bruk enn dette, vil det lønne seg å investere i en kraftigere modell. Man må og tenke på om tredemøllene krever jevnlig vedlikehold. Dersom man ønsker å begrense dette så velger man en lamell tredemølle eller en som er smørefri. Lamell tredemøller vil uansett være best å løpe på, men er noe dyrere.

Tredemølle treningssenter

Sportsmaster har flere tredemøller med svært gode referanser etter flere års tungt bruk på treningssentre. Her står driftsikkerhet og høy servicegrad i høysete. T650 er den mest innarbeidede modellen. Modellen er driftssikker og er og den foretrukne modell hos Team Ingebrigtsen. Vi har også modellen T560 som har gått i flere år i flere sentre hos Nr1 Fitness. Det kanskje mest spennende er våre nye lamell tredemøller; Alpha Runner HD og Plus. Disse har så langt vist seg å være driftssikre, tilnærmet vedlikeholdsfrie og ha en overlegen løpsfølelse. Samtidig avgir tredemøller med lameller mindre støy en tradisjonelle tredemøller.

Hva skal man se etter når man skal velge tredemølle:

 • Vekt og rullediameter
  Dette sier noe om hvor kraftig og stabil en ramme vil være. Jo høyere vekt og rullediameter, jo mer stabil og solid må det forventes at tredemølla er. Dimensjon på plate vil og spille inn. En tredemølle som ikke er oppslagsbar vil som regel være mer stabil.

 • Motortype og styrke
  Når det gjelder styrke så viser det seg at dette ikke alltid er et entydig begrep. Det skilles mellom AC (vekselstrøm) og DC (likestrøm) motorer. Det skilles og mellom løpende og maksimal kraft. Generelt er AC motorer mer driftssikre og vedlikeholdsfrie. De kan gå kontinuerlig og man får ut vesentlig mer kraft med samme HK tall. Når det er sagt så er DC motorer rimeligere og ofte godt nok til PT-studioer eller treningsrom hos mindre bedrifter hvis den ikke skal brukes til mange og lange økter.

 • Størrelse på løpeflate
  Du skal kunne løpe uanstrengt uten å tenke for mye på at du har en kant foran og bak. Hvis du skal primært gå krever det mindre løpeflate og mindre dimensjonering.

 • Andre funksjoner
  Det er viktig at man tenker på at terskelen for å bruke tredemølla skal bli lavest mulig. De fleste trenger noe mer å hvile øynene på utover standard informasjon på displayet. Dette vil som oftest være TV på veggen. Noen tredemøller kommer med egne multimedia skjermer eller bluetooth-funksjoner og tilhørende apper som kan overføres til skjerm.

Sportsmasters tredemøller til PT-studio, bedrifter og treningssentre

Tredemølle T85 kan brukes av tyngre og hurtige løpere, samt steder med forventet mye bruk. Solid og prisgunstig mølle som kan slåes opp for å spare plass når ikke i bruk.

Tredemølle T210Tredemølle T280 er raske og prisgunstige tredemøller som gir stabil og god løpsfølelse også på høye hastigheter. De er ikke konstruert for tungt studiobruk, men egner seg til bruk i bedrifter, institusjoner, skip og mindre treningssentre.

Tredemølle T300 er en rask og prisgunstig tredemølle til tyngre bruk. Vår mest solgte tredemølle og har en sterk posisjon i løpemiljøet i Norge. Dette er tredemøller med god stabilitet og respons også på høyere hastigheter.

Tredemølle Lexco T560 er godt egnet til store og små bedrifter, mindre og mellomstore treningssentre. 

Alpha Runner HD er en lamellmølle med topp ytelse og kvalitet til fornuftig pris! Bygget for å stå på treningssentre og tåler mye og tung bruk.

Se alle våre tredemøller til bedrifter og treningssentre her.

For å gjøre det litt enklere for deg å velge tredemølle har vi laget denne filmen hvor du får tips og gode råd om hva du bør tenke på ved valg av mølle til mindre bruk. Se her: