Tredemølle – det perfekte kondisjonsapparatet

Tredemøller er i støtet som aldri før! Ikke så rart – en tredemølle er enkel å bruke, lett å variere treningen på og gir god treningseffekt. Og man får trent uansett vær og føreforhold.


Tredemølle er det perfekte kondisjonsapparatet

Tredemølle – mange gevinster

Det er ingen tvil om at tredemølle er det mest populære treningsapparatet hos både treningssentre, bedrifter og private. Drar du på et vilkårlig treningssenter er det ofte tredemøller det er mest av. De er også alltid i bruk, og brukes blant annet til oppvarming, mosjon, utholdenhetstrening og hurtighet. Løping i seg selv har mange helsefremmende gevinster, blant annet fysisk og mental helse, økt prestasjon og vektkontroll.

Hvorfor tar man seg ikke bare en joggetur ute da? Det er selvfølgelig fantastisk å løpe ute, og det anbefales absolutt å trene mye av løpingen ute. Å bruke tredemølle som redskap i løpetreningen har likevel mange fordeler og derfor ser vi at mange toppidrettsutøvere som konkurrerer ute gjerne trener på mølle inne. Team Ingebrigtsen, Martin Johnsrud Sundby, Anders Aukland og Heidi Weng er blant alle som har en Sportsmaster tredemølle til hjemmebruk.

Tredemølle på arbeidsplassen

Tredemøllen er et kondisjonsapparat som kan brukes av de aller fleste. Den kan brukes til opptrening, oppvarming, intervalltrening og utholdenhetstrening. Man kan gjøre hele treningsøkten på tredemøllen, eller bruke den i en del av økten. Som et av de mest populære treningsapparatene anbefales det at både bedrifter og skoler som skal innrede treningsrom velger tredemølle til kondisjonstrening. 

Måler fremgang

Det er derimot ikke bare praktiske årsaker til at løping på tredemølle er å anbefale. På tredemøllen er det veldig lett å kontrollere hastighet og tid. Du styrer alltid hvor raskt du løper, noe som gjør det veldig lett å måle framgang. De fleste av Sportsmasters tredemøller leveres også med pulsmottaker som gjør at du kan trene med pulsbelte og lese av pulsen på computerdisplayet. Dette gjør treningskontrollen enklere. Tredemølle er også perfekt til å trene intervalltrening på.

Tredemølle passer alle nivåer

Det er enkelt å følge med tiden, og man kan justere hastigheten fra gange til rask løping på noen få sekunder. På tredemøllene til Sportsmaster er det også ferdig innlagte programmer som gjør at du ikke trenger noen kunnskap om trening for å komme i gang. Med andre ord passer tredemøllen til folk på alle nivåer. Tredemøllen brukes av vanlige mosjonister til toppidrettsutøvere på topp internasjonalt nivå. Sportsmaster har derfor et stort utvalg tredemøller til ulike priser som dekker alles behov, uansett hvordan nivå du er på. 

Team Ingebrigtsen legger grunnlaget inne

Jakob, Filip og Henrik bruker alle tredemølle til intervalltrening inne.

Jakob Ingebrigtsen trener på tredemølle
Filip Ingebrigtsen trener på tredemølle
Henrik Ingebrigtsen trener på tredemølle

Tomas Sindal Kristensen

Selger i Sportsmaster, Sertifisert PT og Treningsveileder