Teambuilding med felles trening

Styrk teamet ditt med felles treningsmål, konkurranse og aktiviteter som passer alle. 


Mediebyrået Synlighet har testet Myzone på arbeidsplassen, og har deltatt i teamkonkurranse mot Sportsmaster om å samle flest MEPs i løpet av en måned. Det har skapt et engasjerende og inkluderende miljø i teamet.

– Vi har definitivt fått en teamfølelse ut av dette, og har opprettet en egen chat for team myzone hvor vi har delt bilder, motivasjon og lignende. Det har også vært gøy å se hverandres økter inne i appen, like hverandres økter og sånt, sier prosjektleder Kjartan Bjørkvold i Synlighet. 

Myzone er et puls- og aktivitetsbelte for å måle intensitet under treningsøkter, typisk løping, sykling og høyintensitetstrening. De nye pulsbeltene MZ-Switch kan også måle svømmeøkter

– Vi har brukt den til alle treningsøkter, unntatt de vi har glemt å måle. Ingen "hverdagsaktiviteter", men alt fra styrketrening, løping og spinning til hoppetau, dans og powerwalk.

Mediebyrået Synlighet har testet Myzone pulsbelte

Konkurranse

Konkurransen mot Sportsmaster gikk ut på samle mest mulig MEPs i løpet av en måned. Totalsummen per lag ble delt på antall lagmedlemmer, og det var det laget med høyest gjennomsnittsscore som vant. 

– Det har gjort det veldig motiverende. Vi har knivet mot et par andre lag og har hele tiden snakket om at vi må ta dem, legge inn flere økter, logge flere poeng og sånt. Men vi synes nok det var litt urettferdig at det var snittpoeng og ikke total, siden de andre i challengen hadde toppet laget mens vi var en gjeng av mer og mindre aktive personer, sier Kjartan.

Konkurransen mot Sportsmaster har ikke nødvendigvis gjort at laget trente bedre eller annerledes, men ga de et felles mål.

– Det har ikke hjulpet noen av oss i treningen tror jeg nødvendigvis, men det har vært gøy å ha et mål på poeng som kan sammenlignes og økes over tid. Spesifikke treningsmål har vært bedre å logge i treningsdagbøker, Strava eller lignende. MEPs har ingen tydelig betydning, og styrke får man ikke så mye ut av i Myzone. Men det har hjulpet de mindre aktive til å kanskje ta en ekstra økt på grunn av gruppepresset, og de mer konkurranseinnstilte har nok også gjort litt ekstra for å booste poengene.

Med Myzone kan man lage og definere konkurranser selv. Det kan være antall MEPs i løpet av en avgrenset tidsperiode, individuelt eller i lag, antall MEPs i ulike pulssoner og lignende. Det kan være fristende for Synlighet å prøve seg på en ny konkurranse senere.

– Om vi skal det, må det tilpasses så det blir mer rettferdige lag, og kun en challenge som har å gjøre med kondisjon, siden styrke gir så lite utbytte. Men ja, om alle på jobben hadde hatt Myzone hadde vi helt sikkert brukt det i en challenge.

Brukervennlig app

Myzone pulsbelte kobles til app på smarttelefonen via Bluetooth. Myzone-appen kan lastes ned på både android og iOS. I treningsøkten kan man se pulsmålingen i sanntid, pulssone, kalorier forbrent, opptjente MEPS og tid i appen. Ved avsluttet treningsøkt vil man få et oversiktsbilde over pulssonene man har vært i underveis i økten, samt oversikt over opptjente MEPS. Man får oversikt over opptjente MEPS over tid og intensitetsnivå i statistikk-fanen i appen. Det gir mulighet til å følge med på utviklingen over tid.

– Selve appen er attraktiv og funksjonell. Og super med tanke på det sosiale, se andres økter, kategoriseringen og så videre. En del av oss har likevel hatt en del problemer med deler av økten som ikke har blitt tracket, problemer med å overføre og lignende. Vi skulle også ønske det hadde være mulig å starte og stoppe økten via appen. Noen har også sagt at de ikke er så glad i å bruke brystbeltet.

For de som ikke liker å bruke pulsbelte rundt brystet kan Sportsmaster anbefale MZ-Switch. Det er Myzones nyeste pulsbelte, og kan brukes enten rundt brystet, overarmen eller håndleddet. Det medfølger tre stropper, og det er enkelt å sette brikken i et annet belte. Når man bruker MZ-Switch rundt overarmen eller håndleddet er det også enklere å starte økten, ved å holde inne knappen på brikken til den avgir lyd og en LED-lampe lyser. Da vet man at alle data lagres i skyen til du laster det opp i appen.

MEPs: Myzone Effort Points, antall poeng man får ved å være i de fem ulike pulssonene. Pulssonene defineres av en prosentdel av makspuls.

Pulssonene går fra 50-59%, 60-69%, 70-79%, 80-89% og 90-100%. For hvert minutt i de ulike sonene opptjener man poeng. Sone 1 (grå) gir 1 MEP/min, sone 2 (blå) gir 2 MEP/min, sone 3 (grønn) gir 3 MEP/min og sone 4 (gul) og 5 (rød) gir 4 MEP/min.

Poenget med MEPS er at man ikke måler fart, frekvens eller antall kilo løftet, men innsatsen man legger i det.