AirRunner til intervalltrening

AirRunner blir ofte brukt i functional fitness og høyintensitetstrening, men kan også brukes til intervaller som et alternativ til en vanlig tredemølle eller som et ledd i en sirkeløkt for PT-grupper. 


En Assault AirRunner fungerer slik at man løper på egen kraft. Møllen er uten motor og strøm, så det er du selv som driver deg fremover. AirRunneren er ofte å se på CrossFit-sentre, men passer også godt inn på treningsrommet på arbeidsplassen eller på treningssenteret. Det er et brukervennlig kondisjonsapparat, som i tillegg er mer skånsom mot knær og ledd enn vanlige tredemøller.

Trene med AirRunner

AirRunner er svært populært innen functional fitness. Det blir ofte brukt som en del av en WOD («workout of the day»), ofte i økter med fokus på kortere distanser i intervaller.

Siden møllen ikke bruker motor og strøm er den svært enkel å ta i bruk. Man rett og slett begynner å løpe på stedet, og farten på lamellbåndet vil øke i takt med ditt eget taktskifte. Det gjør det dermed lettere å holde intensiteten i treningsøkta oppe, da man ikke trenger å foreta seg noen fartsinnstillinger eller stigning.

Er man ny på AirRunner vil den føles litt uvant ut i starten. Men etter litt øvelse for å finne balansepunktet og tilvenning til å bruke egen kraft vil den gi en helt unik løpsopplevelse. AirRunneren er derfor et godt alternativ til kondisjonsapparat i bedriftens treningsrom, eller et tilskudd til kondisjonsavdelingen på treningssentrene.

tren intervaller med airrunner

Fordeler med AirRunner

Assault AirRunner er konstruert for tungt bruk på treningssenter. Med en kraftig stålramme og tykke gummilameller er dette en tredemølle som holder år etter år med hyppig bruk. Faktisk holder den for bruk i mer enn 200 000 km! Det er med andre ord aldri behov for å justere eller skifte plater og bånd.

Men en AirRunner er ikke bare designet for treningssentre. Dette er også et godt alternativ til tredemølle å ha til bruk hos bedrifter og PT-studioer.

Sportsmasters ambassadør, CrossFit-utøveren Kristin Holte, har innredet treningsrommet sitt hjemme med blant annet Assault AirRunner, samt annet kondisjons- og styrketreningsutstyr som gjør at hun får en komplett treningsøkt hjemme.