Valg av treningsgulv

Vi har et stort utvalg sportsgulv til ulike bruksområder, både til bruk hos treningssentre og private treningsrom. Sportsgulv er dempende, lydisolerende, slitesterkt og skåner gulvet.

Se alle våre treningsgulv

Fordeler med treningsgulv:

  • Robuste (tåler det meste av aktivitet på et treningssenter eller treningsrom) (ikke 5)
  • Miljøvennlig (resirkulert gummi, med miljøgodkjennelser)
  • Støtabsorberende (beskytter utstyr og underliggende gulvkonstruksjon)
  • Lyddempende
  • Høy friksjon (redusert risiko for skader)
  • Lett å gjøre rent og vedlikeholde
  • Varmeisolerende og varmebestandig (ikke gulv 5)

Velg riktig treningsgulv:

Uansett om du innreder treningsrom hjemme, på arbeidsplassen eller driver et treningssenter, er det en viktig ting du bør huske på å investere i: Treningsgulv. For å unngå å skade gulvet hjemme, eller for å minimere slittasjen på gulvet på treningssenteret, bør du innrede med riktig treningsgulv. Sportsmaster selger treningsgulv med ulik tykkelse, størrelse og til ulike treningsformål. 

Fitnessgulvet er et behagelig flettegulv som egnet seg godt til basistrening og egenvektstrening. Det er ikke egnet for kondisjonsapparater eller styrketreningsutstyr, til de formålene anbefaler vi sportsgulv dempe, HD sportsgulv og smart lay sportsgulv. 

Et alternativ til bruk under kondisjonsapparater er underlagsmatter. De beskytter gulvet og hindrer at apparatet beveger seg når det er i bruk. Våre underlagsmatter er laget av ren gummi som reduserer friksjon og demper støy
 
 
 

  Beskrivelse  Gummiblanding  Gummiblanding  Gummiblanding Egenskaper 1-6 Egenskaper 1-6 Kommentar 
    Hard Granulat Porøs Slitestyrke Demping  
1 Sportsgulv dempe 1 x 1m x 15mm 2mm 13mm 0 4 3 Glimrende allround gulv, mest solgte
2 Sportsgulv dempe 1 x 1m x 25mm 2mm 23mm 0 4 4 Som over, men mer demping
3 HD Sportsgulv dempe 1 x 1m x 25mm, sort 5mm  20mm   4 5 Til løfteområder, tåler ”drop”
4 Smart Lay Sportsgulv 1 x 1m x 6mm 6mm 0 0 6 2 Det mest slitesterke, enkel legging
5 Fitnessgulv 100cm x 100cm x 2cm 0 0 0 1 6 Egenvekttrening mm, ikke gulvvarme

Vedlikeholdsguide (FDV) til dempe/gummigulv

Innhold og sertifikater:

Alle Sportsmasters sportsgulv er basert på oppmalt returgummi og har en slitesterk overflate med coating. De er REACH sertifisert og er miljøvennlig uten helsefarlige avgasser. Noe gummilukt kan forekomme, avhengig av type returgummi som er benyttet.

Rengjøring:

For daglig/ukentlig rengjøring anbefales å støvsuge først for å få opp løs smuss, sandpartikler og lignende. Deretter kan sportsgulvet rengjøres ved å moppe eller vaske med fuktig klut med mildt såpevann. Bruk av alkaliske vaskemidler kan skade gulvet og frarådes. Pass på at det ikke helles vann på gulvet under rengjøringen da dette kan trenge ned mellom flisene og forårsake råte og mugg.

Vedlikehold:

For periodisk vedlikehold anbefales at sportsgulvene støvsuges, vaskes med mildt såpevann, tørkes og deretter påføres vannbasert coating eller voks.  James Vinyl Protect & Restore kan være et alternativ. Normalt vil dette være gunstig å gjøre etter 12 -16 måneder, avhengig av type bruk. Gulv med svært begrenset bruk og derfor minimal slitasje kan ha periodisk vedlikehold med lenger intervall, fks 18 måneder eller mer. 

Temperaturtoleranse:

Sportsmasters sportsgulv kan brukes i klima med temperatur i området -200C til 800C og kan legges på alle typer gulv. Ved bruk på gulv med varmekabler bør gulvtemperaturen senkes, og de første dagene etter at sportsgulvet er lagt må man kjenne etter om det akkumuleres høy temperatur under sportsgulvet. Skjer dette må gulvtemperaturen senkes ytterligere. Dette gjelder spesielt der sportsgulvet dekker kun deler av gulv med varmekabler.


 
 
 

To Top