Låser og tilbehør til styrketrening

Få mer ut av treningsutstyret med ekstra tilbehør. 


Tilbehør til styrketrening

Har du vektstang, stativ og vektskiver kommer man langt og får gjennomført mange forskjellige øvelser for styrketrening. Men ved å bruke tilleggsutstyr som pound pad eller kjettinger, får man variert treningen mer og utfordret seg selv. 

Med deadlift block blir det lettere å ta på, og fjerne, bumper plates under styrketreningen. I tillegg unngår man at stangen ruller vekk.

Det finnes flere som synes det er ubehagelig å ta knebøy med vektstanga. Da er det fint å bruke bar pad. Bar pad passer også utmerket til hip thrust. Den er enkel å tre på vektstangen og gjør at treningen blir mer behagelig.

Joy-Stick/T-bar er en landmine som festes med vektskiver. En 50 mm-vektstang festes i røret og den andre enden ned i en tung 50 mm vektskive. Sammen med «T-Bar kit» gir dette muligheter for en rekke gode styrkeøvelser for ben, rygg, kjernemuskulatur og skuldre. Dette er utmerket for å gi brukerne av treningsrommet mulighet for større utfordringer i styrketreningen.

Magnesium eller kalk er et tilbehør alle som løfter tungt har bruk for. Det brukes i hendene for å tørke dem ut og gi et godt og stabilt grep. Det benyttes primært til de olympiske løftene, men også til ringer, kettlebells, klatring og pull ups for å ha et ekstra solid grep.

Låser til vektstang

Det finnes ulike låsemekanismer til vektstenger. Det mest vanlige er nok fjærlåser, som er tilgjengelige til både olympisk vekstang og olympisk håndmanual.

Jaw lock er låseringer til 50 mm olympiske stenger. De er laget i nylon og gummi. De sitter godt og er enkle å ta av og på.

Låseringer er tilgjengelige til 50 mm olympiske vektstenger. De har innvendig låseramme.