Valg av rack, cage og knebøystativ – hva passer ditt formål?

Sportsmaster har et stort utvalg racks, cages og knebøystativ. De finnes i ulike størrelser og flere har mulighet for tilleggsutstyr. Men hvilken skal du velge til bedriftens treningsrom eller treningssenteret? Her kommer en liten oversikt

Se alle våre racks og cages

En rack eller cage er blant de viktigste apparatene i et treningsrom eller treningssenter. Med et slikt stativ har man mulighet til å ta både knebøy og benkpress og andre øvelser man vanligvis trenger en spotter til, på en trygg måte. Selv om man kan gjøre mange av de samme øvelsene i rack og cage, er det noen forskjeller på dem.

Power rack og power cage

Power racks og power cages er kraftige, solide og stødige stativ som gir mulighet til å trene flere styrkeøvelser – også med tung vekt. De er konstruert for å gi optimal stabilitet og kan brukes med eller uten benk. I tillegg gir de mulighet for installasjon av flere tilleggsmoduler og tilbehør, som dipshåndtak, landmine og battleropeanker. 

Stativene er egnet til tungt bruk hos bedrifter og treningssentre, da det gir mulighet for styrketrening av hele kroppen på ett og samme sted. Hos treningssentre med større plass og egen styrketreningsseksjon, er det vanlig å plassere flere racks ved siden av hverandre.

Half rack

Half rack tar mindre plass enn en power rack og cage, og er derfor et godt valg de som har et mindre treningssenter, PT-senter eller til trimrom med begrenset plass på arbeidsplassen. Stativet er stødig og solid. De regulerbare stangholdere og sikringsarmene gjør at man kan bruke stativet til både knebøy og militærpress, og legger man til en treningsbenk kan man også bruke stativet til brystpress. Toppstangen har godt grep og egner seg ypperlig for chins, benhev samt som feste for slynger og strikker, likt power racks og cages. 

Squat rack

Squat rack, eller knebøystativ, er stativ man ofte finner på treningssentre eller trimrom. De er konstruert for at du skal kunne trene med tunge vekter alene, og har derfor sikringsarmer for å gi deg trygghet. Vertex knebøystativ er et kraftig knebøystativ som er dimensjonert for ekstra tungt bruk hos treningssentre. 

Frittstående stativ er et uavhengig stativ, og vil kunne ta vesentlig mindre plass når det ikke er i bruk enn andre stativer. Det er også lettere å flytte på.

To Top