Valg av klatremaskin

Med en klatremaskin får du trent hardt og effektivt på kort tid. Du bruker hele kroppen og får pulsen fort opp. Men hvilken klatremaskin passer best til ditt trimrom eller treningssenter?


Klatremaskinene egner seg svært godt til intervalltrening og HIIT, da dette er apparater som bruker hele kroppen og fort får opp pulsen. Du styrer selv intensiteten, men kan justere motstand og steglengde, slik at du får det beste ut av treningsøkten. 

Disse treningsapparatene gir deg myke bevegelser og lav leddbelastning, og er derfor skånsomme mot kroppen. I tillegg til å være et godt kondisjonsapparat, trener man også styrke i kjernemuskulatur, armer, rygg og lår i klatremaskinen. Maskinene er enkle å ta i bruk, og kan brukes av både nybegynnere, de mer aktive mosjonistene og idrettsutøvere. Med disse kondisjonsapparatene bestemmer man selv intensiteten, og får utfordret kondisjonen og styrken på samme tid.

Hos Sportsmaster får du kjøpt klatremaskinen XEBEX Climber. Dette er en klatremaskin som egner seg godt til treningsrommet på arbeidsplassen eller treningssenteret. Klatremaskinen tar lite gulvplass, og med høydejusteringen kan alle medlemmene ta i bruk klatremaskinen. Den kan enkelt justeres til hvert enkelt bruk. Du bestemmer også selv steglengden og tempoet. XEBEX Climber er konstruert for bruk hos treningssentre, men passer også til treningsrom på skoler, institusjoner og arbeidsplasser.

Et alternativ til klatremaskin kan være trappemaskin. Sportsmaster stepmaskin C150 er en stabil og god stepmaskin som egner seg godt til treningsrommet hjemme, så vel som bedriftens treningsrom. C150 er utstyrt med en stor og lettlest computer, med 16 treningsprogrammer og flere andre funksjoner. Stepmaskinen gir god og effektiv trening av hele kroppen, men gir lite belastning på ledd, og er således skånsom mot kroppen.