Les mer om multigym

Multigym er treningsapparater som gir mulighet for en rekke forskjellige øvelser i ett og samme apparat. 


Multigym er plassbesparende treningsapparat

Med multigym kan man trene flere øvelser og muskelgrupper i samme apparat. Treningsapparatene består ofte av flere stasjoner, slik at flere kan bruke samme multigym samtidig. 

Multiapparater er enklere å bruke enn frivektsapparater

Fordelen med multigym er at du kan ta mange øvelser i samme apparat og at de er lette å bruke. Du kan ikke gjøre mye feil. Terskelen for å bruke et multiapparater er lav. Dette er en fordel, spesielt for de fleste mosjonister og for de som ikke har trent så mye. Alle treningssentre bør derfor ha multigym i sine lokaler for å sørge for å legge til rette for trygg og sikker styrketrening også for nybegynnere. 

Trekkapparater med og uten vektmagasin er også multigym

Disse krever noe mer av utøveren, men gir bedre trening av støttemusklulatur. Denne type multiapparat anbefales spesielt til utholdende styrketrening og styrketrening til alle kondisjonsidretter (langrenn, sykling, løping, tennis o.l.)

Muskelbruk

Trening på et multiapparat apparat gir mulighet for styrketrening og oppstramming av de fleste muskelgrupper i kroppen. Apparatene er enkle å ta i bruk, og fordi de er så solid bygget og med god konstruksjon er gir de trygghet for brukeren.