Hvordan velge ergometersykkel?

En ergometersykkel eller trimsykkel er svært brukervennlig og skånsom mot knær og muskulatur. 


En ergometersykkel har noe mindre sportslig utforming enn en spinningsykkel. Likevel er det et kondisjonsapparat som gir et godt treningsutbytte, og styrker både benmuskulaturen og får pulsen opp. Mange mener også at ergometersykkelen er mer behagelig å sitte på.

Trening på ergometersykkel kan gi bedre kondisjon og styrke i legger, lår og setemuskulatur. Fordelen med ergometersykkelen er at man unngå støtbelastning på ankler, knær og hofteledd, noe som er svært utsatt ved jogging og løping. Ergometersykkelen er derfor et treningsapparat godt egnet til både helt friske og nybegynnere i trening, men også de som har ulike belastningsskader eller er i rehabiliteringsprosess.

En ergometersykel er nærmest lydløs og egner seg derfor utmerket i TV-stua. Man vil oppleve at det er stor kvalitetsforskjell blant ergometersyklene på markedet. Dette merker du hovedsakelig på to områder: tråkket og computeren. Tråkket er det som er viktigst. På en god sykkel vil du ha et jevnt godt tråkk også når du står og sykler. Det andre gjelder kvaliteten og kompleksiteten på computeren. 

Sportsmaster har et godt utvalg ergometersykler til bruk hos bedrifter og treningssentre. Kom gjerne innom vårt showroom på Nesbru for å se og prøve syklene og få hjelp av en av våre dyktige selgere.

Bluetooth og treningsapper:

Mange bruker treningsapp i treningen, enten det er for å måle intensitet og holde oversikt over treningsøktene, eller for motivasjon og variasjon i treningen. Noen av Sportsmaster sine ergometersykler har Bluetooth, som gir mulighet for tilkobling til treningsappene Zwift og Kinomap. Se oversikt:

  Full Bluetooth Begrenset Bluetooth Ingen Bluetooth Zwift Kinomap iConsole+
Sportsmaster ergometersykkel Gemini U200 BT x     x x  
Sportsmaster sittesykkel Gemini RB200 BT x     x x  
Sportsmaster sittesykkel RB110     x